Lansert: Oktober 2013

REMA 1000 | Middagsplanleggeren™

I Middagsplanleggeren™ på REMA.no får du inspirasjon og hjelp til å lage varierte måltider gjennom hele uken. Oppskriftene består av steg for steg-forklaringer i form av tekst, bilder og film. Man får oversikt over alle ingredienser og mulighet til å planlegg oppskrifter og middager for alle ukens dager og så skape en fornuftig handlelapp av disse.

Konsept

Middagsplanlegeren for REMA 1000 ble første gang lansert som mobil app i januar 2012, basert på et ønske om å få nordmenn til å lage mer mat fra bunnen av hjemme på kjøkkenet.

Høsten 2013 fikk Fjeldheim & Partners oppdraget med å forbedre og relansere Middagsplanleggeren på Rema.no, som da oppstod i nytt design og tilgjengelig på alle digitale flater som responsivt nettsted.

Hovedinnholdet i Middagsplanleggeren er sesong- og kampanjestyrt, og Fjeldheim & Partners skaper og tilfører kontinuerlig nye oppskrifter gjennom Under Hundrelappen og årets øvrige kampanjer for REMA 1000.

Nettsider

Middagsplanleggeren og Rema.no er et responsivt nettsted for inspirasjon, informasjon og kommunikasjon mellom REMA 1000 og deres kunder.
Fra lansering og til i dag viser  trafikkanalyser og brukerundersøkelser at hovedgrunnen til at folk besøker Rema.no er for å finne oppskrifter og få inspirasjon til middagen.

Løsningen består av et stort indeksert og tematisert oppskriftsarkiv med detaljerte oppskrifter, godt illustrert med foto og steg-for-steg forklaring på fremgangsmåte.

Oppskriftene i Middagsplanleggeren kan skaleres i mengde etter antall personer man ønsker å planlegge for, og oppskriftene kalkuleres tilbake til riktig antall av varen på handlelappen. Dette gjør at Middagsplanleggerne har en unik mulighet til å skape en prisgunstig handlekurv og fornuftige innkjøp for kunder som planlegger middagsoppskrifter for flere dager av gangen.

Ved å registrere seg som bruker på rema.no, kan man planlegge middager og handlelapp på tvers av enheter og dele planlegging og handlelapp med andre i husstanden.

Løsning og plattform

Middagsplanleggeren kjører på en SAP Hybris plattform levert av Fjeldheim & Partners.
Hybris brukes som back-end for Middagsplanleggeren og er katalog og innholdsplattform for oppskrifter, samt planlegger, handlelapp og brukere.
Hybris er integrert med REMA ERP for tilgang på produktsortiment og pris, og produkter konverteres i Hybris til Ingredienser som oppskrifter så bygges opp av.
Web front-end består av WordPress CMS og egenutviklet rammeverk skapt i samarbeid med våre partnere i Simplnæss og Aplia.

Fjeldheim & Partners leverer en fullverdig plattform med drift, utvikling og innholdsproduksjon for Middagsplanleggeren og Rema.no.